Kézbesítési információ

Általában a megrendelést a megrendelések kézhezvételétől számított 2 napon belül küldi el, és a szállítási idő 7-14 munkanapot vesz igénybe. Kínálunk 5 napos visszatérési és csere szolgáltatást, hogy kiváló vásárlási élményt nyújtson. És az ügyfélnek meg kell fizetnie a visszatérő áruszállítást. Ha felfedezed, hogy a kapott megrendelések hibásak, azonnal forduljon hozzánk, és kérje a következő lépések megtételét. Azonban nem fogadunk el ember okozta károkat.


1). Ha vissza szeretne térni a termékekre, akkor kérjük, olvassa el az elemeket az alábbiak szerint: Ha sérülékeny terméket kap a postázótól, vagy nem kedveli a terméket, azonnal forduljon hozzánk, és adjon nekünk részletes magyarázatot és fotókat. Az ügyet a feltételeknek megfelelően kezeljük és a lehető leghamarabb válaszolunk.


2). Ha a megrendelést személyes elképzelések miatt szeretné kicserélni, akkor meg kell fizetnie a visszatérő áruszállítást. A csere csak akkor fogadható el, ha 5 napon belül kapcsolatba lép velünk. A visszaküldött terméknek jó állapotban kell lennie mindenféle szakadás, kopás, áztatás vagy repedt repedés nélkül.


3). Kérjük, győződjön meg róla, hogy a csomagot jó állapotban csomagolja be, mielőtt a csomagot a postahivatalnak adná. Kérjük, töltse ki a megfelelő szállítási címet és a kapcsolattartó számát, amikor elküldi a terméket. Miután elküldte, kérjük, küldje el nekünk bevásárlási számát, számát, terméktételszámát és nyomon követési számát e-mailben. A megrendelések visszaküldésének időpontjában a felelősség minden elveszésért vagy kárért vállal felelősséget.


4). Visszatérítés előtt értékeljük a visszaküldött termékeket. Meg kell dolgozni a vizsgálatot és újra küldeni az új terméket 7-14 munkanapon belül. Minden visszatérítési idő a különböző sütési rendszerektől függ, e-mailt küldünk Önnek, hogy észrevenni az adott időpontot. Ha különböző termékeket szeretne kicserélni, a fizetés növelése vagy csökkentése akkor szükséges, ha két termék ára eltérő.


5). Az összes kiváló minőségű termék megrendelései egy év garanciát élvezhetnek, csak akkor, ha a termékek a garancia alatt vannak. Ez nem tartalmazza a szándékos károsodást vagy a normál kopást (pl. Karcolások, csöpögések stb.). Ingyenes javítás áll rendelkezésre minden üzletünkre vásárolt megrendelésre, de csak a nem mesterséges hibákra.


Ha bármilyen kérdése van, forduljon hozzánk e-mailben.

Hogyan szerezzük be a követést No

1. a nyomkövetési számot és a nyomkövetési webhelyet elküldjük az online nyomon követéshez.

2. küldhetsz e-mailt nekünk, hogy megkapd.

3.login a weboldalunkon, hogy ellenőrizze a megrendelés állapotát.

Hogyan ellenőrizheti a követési információkat

a nyomon követési információk többsége megtekinthető http://www.17track.net/en/ 

egyesek a www.dhl.com webhelyen érhetők el.

a követési linkek webhelyét egyszerre használhatja: